Introductie Fysiotherapie

Leven is bewegen, ieder op zijn eigen niveau!

De hele dag door beweeg je, of je nu thuis of op je werk bent, slaapt of sport. Wanneer je door klachten aan je bewegingsapparaat (gewrichten, spieren,etc.) wordt beperkt in je bewegingsvrijheid, kun je terecht bij een fysiotherapeut. Hij helpt je, om weer zo vrij mogelijk te kunnen gaan bewegen.
Het mobiliseren van gewrichten, verbeteren van de spierfunctie, het bestrijden van pijn en ontstekingsreacties, het geven van een bewegingsschema en leef- en beweegadviezen behoren tot de mogelijkheden bij een behandeling Fysiotherapie.

Sander heeft sinds zijn afstuderen op de Haagse Academie voor Fysiotherapie in 1986, diverse nascholingen gevolgd om zijn kennis als fysiotherapeut te verdiepen en te verbeteren. Tot op de dag van vandaag is hij gefascineerd in hoe het lichaam functioneert en vooral is hij nieuwsgierig naar de oorzaak en het ontstaan van klachten.

Sander is vanuit de fysiotherapie gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van gewrichtsklachten, met name van de wervelkolom. Ook heeft hij met bindweefselmassage goede resultaten bij pijn- en circulatieklachten.
Daarnaast heeft hij zeer positieve ervaringen bij het behandelen van spierklachten door middel van ‘Dry Needling’, zijn meest recente specialisatie.

Voor meer informatie over fysiotherapie zie ook de site van het KNGF.