Spelregels opening Praktijk de Cirkel

Allereerst hoop ik natuurlijk dat iedereen in een goede gezondheid verkeert en nog COVID-19 vrij is!

Het RIVM en de overheid hebben aangegeven dat de paramedische zorg weer mag gaan opstarten. Per 18 mei zal ik mijn praktijk geleidelijk aan weer openen. Om dit veilig en verantwoord te doen heb ik besloten om eerst met acupunctuur te starten en dit later uit te breiden met fysiotherapie. Bij fysiotherapie is er namelijk meer lichamelijk contact en een hogere bezoekfrequentie van de praktijk waardoor er een verhoogd risico van overdracht kan ontstaan ten opzichte van acupunctuur.

Uiteraard begrijp ik het ook als u liever niet naar de praktijk komt, begeleiding op afstand (telefonisch of per email)  blijft nog steeds mogelijk voor zowel acupunctuur als fysiotherapie. Bel gerust om te informeren naar de mogelijkheden van een consult op maat.

Omdat het COVID-19 virus nog steeds actief is, zijn er bepaalde spelregels opgesteld voor het veilig werken in de acupunctuurpraktijk. In deze vreemde tijd hoop ik op uw begrip en medewerking, alleen samen kunnen we zorgen voor uw en mijn veiligheid!

 

Spelregels: Wat kunt u van mij en ik van u verwachten?

 • Tijdens het maken van de afspraak stel ik een aantal vragen (triage), waardoor ik weet of de behandeling veilig kan plaats vinden en er geen symptomen aanwezig zijn die duiden op een COVID-19 infectie. Het Triage formulier en de symptomen vindt u hier.
 • Blijf thuis indien u óf een van uw gezinsleden symptomen van verkoudheid, koorts en/of griepachtige verschijnselen heeft. Mocht dit het geval zijn vraag ik u contact met mij op te nemen om dit te bespreken en de afspraak eventueel te annuleren. Uiteraard worden deze geannuleerde afspraken niet in rekening gebracht, ongeacht of de annulering tijdig is.
 • De praktijk zal ik zo inrichten dat de 1,5 meter afstand zoveel mogelijk kan worden aangehouden. Er wordt stipt op tijd gewerkt met een ruimer tijdschema zodat kruisend verkeer van cliënten zoveel mogelijk wordt voorkomen. Kom op tijd, maar niet te vroeg!
 • U wordt dringend verzocht niet met het OV naar de praktijk te komen!
 • Ik schud geen handen en praat zo min mogelijk om mogelijke verspreiding tegen te gaan.
 • Er zal een desinfectiemiddel klaar staan zodat u direct bij binnenkomst uw handen kunt reinigen. Probeer daarnaast ook zo min mogelijk aan te raken in de praktijk.
 • Houd u te allen tijde aan de algemene hygiëne richtlijnen van het RIVM met betrekking tot hoesten, niezen in uw elleboog, en het gebruik van papieren zakdoekjes.
 • Neem twee schone badlakens mee: een kleine en een grote (voor op de behandelbank).
 • Neem zo min mogelijk spullen mee; laat ook uw horloge en sieraden thuis.
 • Gelieve het toilet zo min mogelijk te gebruiken, en na gebruik te desinfecteren met de daarvoor bestemde hygiënedoekjes (in toilet aanwezig).
 • Voor, tijdens en na de behandeling was ik mijn handen en polsen met zeep.
 • Na ieder consult worden contactpunten zoals de deurklinken, stoelen, etc. schoongemaakt.
 • Ik blijf tijdens het consult zoveel mogelijk op 1,5 meter afstand. Tijdens therapeutische handelingen op minder dan 1,5 meter afstand wordt ik niet verplicht gesteld een mondkapje of handschoenen te dragen. Echter, in sommige gevallen zal ik hier wel tot overgaan om uw en mijn eigen veiligheid te waarborgen. U staat uiteraard vrij om hier zelf wel of niet voor te kiezen.

N.B.: Ondanks het opvolgen van deze adviezen blijft er een kleine kans bestaan dat u in de praktijk of op reis daarnaartoe wordt besmet met het coronavirus. Door het maken van een afspraak aanvaardt u dat risico.

 

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u mij uiteraard bellen of mailen, of vul het contactformulier in.

Zorg goed voor jezelf en elkaar en blijf gezond!

 

Verder lezen?
https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/werk/contactberoepen
https://www.acupunctuur.nl/artikelen/acupuncturisten-mogen-weer-aan-het-werk 
https://www.kngf.nl/binaries/content/assets/kngf/onbeveiligd/praktijkvoering/de-praktijk/triage-stappenplan-30-april-2020.pdf

Plaats een reactie