Nieuwsbericht mei 2015

Hooikoorts
Een loopneus, vol zitten, tranende, jeukende ogen, niezen en daardoor vaak alleen al moe zijn van het moeilijke ademen. En dat alles terwijl de natuur tot bloei komt en het zonnetje je uitnodigt om naar buiten te gaan.
Voor mensen met hooikoorts is de periode van de lente tot en met de zomer niet altijd even leuk en onbevangen. In het vroege voorjaar, wanneer de bomen uit gaan lopen, beginnen voor velen al de eerste klachten. Voor mensen die meer last hebben van de graspollen beginnen de klachten halverwege de lente.

De Chinese geneeskunde legt een duidelijke relatie tussen het functioneren van de mens en de invloeden vanuit zijn omgeving.
Wanneer iemand goed in balans is qua energie (Yin en Yang), raakt hij niet snel uit zijn evenwicht en heeft de omgeving weinig invloed op zijn functioneren. De seizoen- en klimaatinvloeden, zoals bij hooikoorts het geval is, hebben weinig invloed op hem. Echter wanneer iemand qua energie (Yin en Yang) uit balans is, dan kan hij nog verder uit balans raken door bijvoorbeeld de boom- en/of graspollen waar hij mee in aanraking komt.

Het is ondoenlijk om het contact met boom- en graspollen te vermijden maar wat je wel kunt doen is om door middel van een acupunctuur behandeling je innerlijke energie balans weer te herstellen zodat de pollen minder vat op je hebben.

Alvast wat tips bij Hooikoorts:
• Neem extra vitamine C in.
• Smeer de binnenkant van de neus in met vaseline.
• Vermijd uitputting en zorg voor voldoende nachtrust en ontspanning.
• Vermijd zoveel mogelijk voeding en contact met stoffen waar je allergisch voor bent.

Plaats een reactie