Nieuwsbericht maart 2015

Voorjaarsmoeheid
In de lente komt er beweging in de natuur en is alles aan het ontwaken. Het licht komt terug en de dagen worden weer langer.
Juist in deze tijd merken een aantal onder ons dat zij zich lusteloos en vermoeid voelen.
Een mogelijke verklaring hiervoor is dat we enerzijds in de wintermaanden de koude hebben moeten weerstaan, al dan niet met de griep en anderzijds onvoldoende voedingswaarde uit onze voeding hebben kunnen halen. Aan het eind van de winter en het begin van het voorjaar komt namelijk een groot deel van onze ‘versproducten’ uit de koelopslag of wordt het geïmporteerd uit het buitenland via koeltransport.
Vanuit de Chinese denkwijze bezien, daalt de energetische waarde (en mogelijk ook het vitaminen gehalte) van versproducten door deze koeling.
Het is raadzaam om in deze tijd eventuele tekorten aan te vullen met een volwaardige en natuurlijke Multi-vitaminen.
Daarnaast kan Acupunctuur behulpzaam zijn om de overgang van de winter naar de lente te vergemakkelijken zodat je energieniveau zich kan herstellen. De behandeling is dan gericht op het herstellen van je algemene energieniveau, het ondersteunen van je bioritme en/of het stimuleren van een goede spijsvertering zodat je weer de benodigde energie uit je voeding (eventueel aangevuld met vitamines) kan opnemen.
Hierdoor ga jij je vervolgens weer fitter voelen en kun je volop genieten van de lente!

Plaats een reactie